contact via

Hotel Slavija, prijatelj prirode

Osjećamo se dužni svakom gostu predstaviti područje na kojem živimo kojeg istinski volimo, te smo odlučili na ovim stranicama pokušati prikazati da je osim veličanstvenih građevina i kulturnog nasljeđa, uže i šire područje grada Splita još uvijek prekriveno velom mistike. Pogled sa vrhova planina od kojeg zastaje dah, rijeke koje svojom bistrinom umiruju um i pročišćuju duh ili otoci koji svojom specifičnom ljepotom i energijom zarobe srce…To je Split, kojeg želimo da upoznate.

Vođeni onom „Planet Zemlju nismo naslijedili od naših predaka već smo ju posudili od naše djece“ odlučili smo nagraditi sve ljubitelje prirode koji nam pošalju upit, a imaju iskaznice planinarskih i drugih udruženja vezanih za prirodu, istinsko uživanje boravkom u prirodi i njenu zaštitu: nudimo posebne popuste na standardnu cijenu smještaja.

Napomena: ukoliko nemate iskustva u planinarenju, penjanju i sličnim aktivnostima u kojima biste se željeli okušati, obavezno se javite lokalnim društvima/klubovima koji će vam dati sve potrebne informacije vezane za područje vašeg interesa. Možete nas kontaktirati mailom na management (at) hotelslavija.hr, mi ćemo vam rado proslijediti kontakte planinarskih i vodičkih udruženja, raznih klubova i društava koji imaju vrijedne informacije, savjete i sugestije.

Planine: Mosor, Kozjak, Biokovo
Brda: Marjan – park šuma, Perun
Otoci: Brač, Šolta, Hvar, Čiovo, Vis
Rijeke: Žrnovnica, Cetina, Jadro

Hotel Slavija, prijatelj kulture

Imajući na umu da je Hotel Slavija ujedno i najstariji hotel grada Splita, osmisli smo projekt „Slavija prijatelj kulture“ kako bismo ukazali na njegovo jedinstveno kulturno i povijesno nasljeđe, te na taj način očuvali kulturni identitet samog objekta.

Želja nam je da se naši gosti osjećaju uistinu posebno jer borave u spomeniku kulture koji je pod zaštitom Ministarstva kulture RH smještenom unutar zidina Dioklecijanove palače, a samim time i pod zaštitom UNESCO-a.

Ovim projektom omogućavamo posebne popuste na smještaj u Hotelu Slavija svim posjetiteljima koji su na bilo koji način povezani s institucijama koje djeluju na području kulture. Također, udruženjima s interesom djelovanja na području kulture nudimo posebne cijene za smještaj i korištenje konferencijske sale.