Veslanje na dasci – SUP

Još jedna od aktivnosti koja uključuje upotrebu vesla je i tzv. veslanje na dasci. Pored klasičnog veslanja, sportsku disciplinu na koju smo osobito ponosni na području Splita, jer je ovo dom uvaženih uspješnih olimpijaca, i pored veslanja u kanuu, ova najnovija varijanta surfanja porijeklom je sa havajskog otočja.
Veslanje na dasci predstavlja vrlo zabavnu i opuštajuću aktivnost tijekom koje provodite i lagani trening cijelog tijela, jedan je vrlo neobičan i nesvakidašnji način razgledavanja grada, njegovih uvala i popularnog brda Marjan.

Ovaj sport je okarakteriziran kao neopasan, ne zahtijeva fizičku spremu – čak je i djeci starijoj od 8 godina dopušteno sudjelovati. Koriste se gumene daske na napuhavanje i veslo, instruktori SUPa će Vam dati kratku obuku sa naglaskom na držanje ravnoteže. Na Vama je da se pobrinete za prikladnu odjeću za plažu – šešir, naočale za sunce, kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom te bocu vode.

Nekoliko je mjesta u gradu i šire gdje se iznajmljuje SUP oprema. Rastuću popularnost ovog sporta potvrđuje i ove godine održana međunarodna regata u veslanju na dasci u Podstrani pored Splita.