Plivanje

Gradu Splitu pripada ukupno 73 kilometra obalne linije ili čak 37 kilometara pojasa na kojem su otvorena kupališta i uređene plaže. Na području grada Splita ima ukupno 14 km plaža.

Plaža Bačvice smještena je najbliže centru grada, od Hotela Slavija udaljene svega 10 minuta lagane šetnje, dok se do ostalih plaža može doći – osim šetnje – autobusom, biciklom, motorom ili automobilom.

Bačvice
Bačvice su prirodni fenomen, pješčana plaža u srcu grada, odmah do gradske luke. Pojavom proljetnih oseka Bačvice postaju splitska Copacabana na kojoj su započeli mnogi poznati nogometaši; na kojoj se rodio splitski ragbi, na kojoj se danas i ljeti i zimi redovito igra picigin. Bačvice su danas splitska šetnica svih uzrasta, a noću središte zabave mladih.

Bene
Nalazi se na sjeveroistočnom dijelu Marjana. Dijelom pješčana plaža, smještena je u borovoj šumi pružajući tako svojim posjetiteljima prirodan hlad. Dodatni sadržaji na plaži, kao što su restoran, teniski tereni, igralište za djecu, tuševi, kabine za presvlačenje čine je idealnom za sve posjetitelje. Dio plaže opremljen je i za pristup osobama sa invaliditetom.

Kašjuni
Sa jugozapadnog dijela Marjana pruža se predivan pogled na plažu Kašjuni koja se smjestila u njegovom podnožju. Ovu popularnu splitsku plažu karakterizira velika šljunčana uvala, te obiluje ostalim sadržajima, kao što su ugostiteljski objekti i kabine za presvlačenje. Omiljena je kod obitelji sa djecom i mladih.

Kaštelet i Ježinac
Dvije šljunčane plaže koje se nadovezuju jedna na drugu, također se nalaze u podnožju Marjana. Osim što su omiljene kod obitelji sa malom djecom, pogodne su i za ostale uzraste. Kao i drugdje, i ovdje imate ugostiteljske objekte, tuševe i kabine za presvlačenje.

Firule
Nitko nema lungomare, šetnju uz more, kao Split! Od punte Marjana, od Oceanografskog instituta, šetnjom uz more možete stići sve do istočnih morskih gradskih granica: Bačvice, Ovčice, Firule, Zenta, Trstenik, Duilovo… Firule su svojim finim pijeskom i prirodnom zatvorenošću uvale tradicijski privlačile majke s djecom.

Trstenik
Plaža Trstenik se smjestila na istočnoj strani grada Splita, odmah do Zente i plaže Žnjan. Šljunčana plaža sa blagim ulazom, idealna za obitelji sa djecom. Nedavno sređeni predio plaže hotela Radisson Blu posjetiteljima pruža i vip tretman. Plaža zbog održivog upravljanja ima plavu zastavu.

Žnjan
Plaža Žnjan smjestila se između plaža Trstenik na zapadu i Duilovo na Istoku. Postala je jako popularna među Splićanima, dolaskom Ivana Pavla II u Split, 1998.g. Plaža danas osim što je popularna  šetnica, mjesto za rekreaciju Splićana, obiluje i mnogim ugostiteljskim objektima, igralištima, trampulinima za djecu i ostalim sadržajima.