Ribolov

Jadransko more, karakterizirano kao jedno od plićih mora i time vrlo pogodno za sportski ribolov, podijeljeno je na pet ribolovnih zona. Split i okolni otoci pripadaju zoni južne Dalmacije, koja više od svih drugih zona nudi raznolike mogućnosti ulova. Također, po vrsti ribolova, najzastupljeniji bi bio ribolov s obale, potom iz barke i ribolov na otvorenom moru.

Ribolov u obalnom području definitvno je najplodonosniji, dok je iskustvo pokazalo kako je nažalost – najmanje uspješno loviti na južnoj strani otoka Hvara, očito zbog nedostatka uvala, plićina i muljevitih i pjeskovitih podmorskih pašnjaka.

Živopisnim arhipelagom Jadranske obale, krećući se od Splita u smjeru prema Makarskoj i Dubrovniku, neposredno blizu Brela, nalazi se uvala Vrulja, osobito poznata po podmorskim izvorima slatke vode, koja je stoga vrlo privlačna brancinima i oradama, koje se tamo dosta uspješno lovi. U vodama oko Visa uspješnim će se pokazati lov na hobotnice, dok će Brač biti izvrsna lokacija za lov jastoga ili hlapa.

Na otvorenom moru odvažiti se možete u big game fishingu gdje ulov može biti tuna, gof, iglun ili pak morski pas.

U unutrašnjosti veliki uspjeh i interes doživljava kraj oko grada Sinja zbog toka Cetine, gdje netaknuta priroda, brojne pastrve i umirujuće žuborenje rijeke, nudi mir i no stress iskustvo za one koji se bave ili se žele okušati u mušičarenju.